Over onze whippets

koppelmaastrichtShiny Sensations begon in eerste instantie als Dobermannkennel van Avendia, tussen 1989 en 2006 werden er onder deze naam een aantal Dobermannpups gefokt. In 2006 besloten we alleen met Whippets verder te gaan, onder een nieuwe, meer passende naam.

Ik kwam voor het eerst echt in aanraking met Whippets toen ik op bezoek was in Engeland bij Dobermannkennel Supeta’s. Deze kennel bleek niet alleen Dobermanns te fokken maar geweldige Whippets. Vanaf het eerste moment was ik onder de indruk van dit zijdezachte, elegante ras.

Vanaf dat moment wist ik dat ik ook ooit een Whippet wilde hebben, met het idee dat als ik ooit te oud zou worden om te dealen met de Dobermanns, ik een Whippet zou kopen.

Ik werd heel snel oud, binnen een aantal Jaren liep de eerste Whippet mijn kantoor en mijn hart  binnen, Kayla was total niet onder de indruk van de grote Dobermanns die overal rondliepen en ze bleef gelijk bij ons wonen en mijn liefde voor de Whippet groeide met de dag. Omdat Kayla een ren-Whippet was kon ik haar niet echt showen terwijl dat dat iets was wat ik toch graag zou willen. Daarom nam ik contact op met mijn vriendin Sue Mycroft in Engeland en ik vroeg haar mij te helpen met het kopen van een Whippet voor de show.

Een paar maanden na het intreden van Kayla arriveerde de tweede Whippet, Supeta’s Billie Jean een prachtige maar uiteindelijk iets te grote teef. Een Whippet met een fantastisch uiterlijk en karakter, mijn allesie.

Billie werd de stammoeder van ons fokprogramma, in 2008 werd ze gedekt door Ch. Boxing Helena’s Epos Pente, hiervan behielden we een reu en een teef en hiermee zijn we op de shows gestart. Na die tijd werd onze Whippetfamilie uitgebreid met Whippets uit onze eigen fok en enige aangekochte honden. Hierover kunt U alles vinden op hun eigen pagina’s

Onderhand hebben Eric en ik een gezellige Whippetfamilie die bij ons in huis leeft en waarmee we o.a. showen en coursen.