Whippet Eigenschappen

De whippets zijn aanhankelijk en aanhalig, intelligent, maar niet supergehoorzaam, vrolijk, vreedzaam, speels, onafhankelijk en soms waaks. Whippets zijn over het algemeen erg lief voor kinderen, maar de meeste zijn niet overmatig gesteld op vreemden. Bezoek wordt in de regel bijna altijd aangekondigd. Het ras gedraagt zich erg vreedzaam in het gezelschap van andere honden en zoekt zelden ruzie. De neiging om achter alles aan te jagen wat snel wegvlucht is hem aangeboren. Een huiskat waaraan de whippet gewend is zal echter met rust gelaten worden.

De whippet is, zoals eerder gezegd, een windhond en dat betekent dat zijn hele bouw op rennen en jagen is ingesteld. De whippet houdt ervan tijdens een wandeling een aantal malen flink te sprinten, waarbij zeer hoge snelheden worden gehaald. De whippet houdt van een zachte ligplek en slaapt thuis vrij veel. Whippets kunnen maar liefst 55km/u halen bereiken bij het rennen. Ze zijn snel uitgeput, maar zijn ook snel gerecupereerd.

Whippets hebben vaak weinig beharing, waardoor ze niet zo goed beschermd zijn tegen kou, maar ook niet tegen zonnestralen. Het is soms verstandig ze een jasje aan te trekken.

bron: Wikipedia